Skellefteå IBS-Hörnefors Herrar utveckling serie 5
I fjol gjorde vi 2 jämna matcher mot Hörnefors men förlorade båda. I år skulle vi vända på den trenden.
Det var en hel del skador och sjukdomar i laget. Men vi lyckades ändå få ihop 3 femmor. Dock var det några som inte tränat så mycket, några som inte spelat på backplats och någon som kom tillbaka från sjukdom. Inte bästa förutsättningarna. Hörnefors är ett lite äldre lag med flera som är 20 år.

1:a perioden:
En period där vi var osäkra och lätt stressade när vi fick bollen. Vet inte om alla var nervösa men det såg lite hackigt ut. I 12e minuten får vi pp. Det såg stappligt ut där också men Oskar S tar in bollen någon meter och stänker in 1-0. Ass av Tim. Men tyvärr gör Hörnefors både 1-1 0ch 1-2 på några minuter. Vi är lite avvaktande och ger dem lite för mycket tid. Tack vare Arvid som stänker upp 2-2 från kanten assad av Isak A19:48 in i perioden så får vi gå till pausvila med gott mod.

2:a perioden:
Vi spelar lite bättre och efter 5 min gör Arvid 3-2 assad av Oskar L. Ett kämpamål framför kassen där de vann bollen och sköt mål på nära håll. Det är en jämn match där vi turas om att skapa chanser. De spelar mycket på kontringar och vi försöker komma runt deras försvar. De har några bra minuter och gör både 3-3 och 3-4 i mitten av perioden. De gör även 3-5 i pp innan vi reducerar genom Isak A assad av Oskar L. 4-5 efter 2 perioder. Jag tycker vi tar över mer o mer. Så jag känner att vi har chansen att vända matchen i tredje

3:e perioden:
Planen i tredje perioden är att kliva upp högre på deras backar och sätta mer press på dem. Det gör vi helt okej men vi har lite svårt att få med center och backar i pressen vilket gör att vi inte riktigt får tag på dem. Efter 3:55 gör Frans 5-5 på ett snyggt mål där bollen går på räls. Asset får Oskar S. Men.. vi har svårt att försvara oss när de kontrar. De gör 5-6 minuten senare. Efter 10 min går vi ner på folk. 13:49 gör Isak A sitt andra mål för dagen assad av Oskar L. Då känns det som vi ska vända matchen och ta hem segern. De åker på en utvisning efter 17:40 och vi får chansen till pp. Då gör vi en liten miss och åker ut för avstånd. Vi tar time out och sätter in de som känns hetast för stunden. Tänker att de kör resten av matchen. Tyvärr åker vi på en utvisning med 3 sekunder kvar av matchen för hands. Den utvisningen tycker jag är en bra utvisning då det kändes som det kunde blivit mål annars. De får frislag i hörnet. Därifrån är det inte så lätt att få in bollen på 3 sekunder. Men vår markering är bristfällig och de gör 6-7 med en! Sekund kvar. En riktigt sur förlust.
Med tanke på förutsättningarna så tycker jag vi gör en okej match. Stundtals bra och ibland skakigt.

Positivt då vi gör 2 mål i pp. Att vi gör 6 mål är okej. Emric var säker i målet igen.
Kul att Andreas och Oskar x2 ställde upp idag.